Interieurtips van Tavolo enzo : deze week stoelen!

Waar moet je opletten bij de aanschaf van stoelen? 
Van de week kwamen ze binnen. Deze leuke stoelen. Soms voel ik mij net jarig als ik de doos uitpak (en de rekening wegdenk die ook aan mij gericht is). In onze conceptstore verkopen we niet alleen tafels maar ook steeds meer stoelen. Met en zonder armleuningen.,

 

interieurtips-van-tavolo-enzo-deze-week-stoelen-1

Passen ze qua kleurstelling?
Ik ben stoelen gaan verkopen, omdat een klant aangaf dat hij ook de stoelen wel bij mij had willen kopen als ik ze had gehad. Oei dat was een gemist koopsignaal. En ik begreep het wel. Het is namelijk super handig als je direct kunt kijken of de stoelen passen bij je tafel i.p.v. dat je je stoelen achteraf in een andere winkel moet kopen en je je dan afvraagt hoe je blad er ook al weer uitzag. Wij geven je overigens een staal van het blad mee als je niet kan slagen voor stoelen bij ons, Dan kun je deze staal meenemen naar de winkel, ook handig bij de aanschaf van andere meubels of vloeren. Je kunt direct zien wat het beste kleurt.

Hoeveel stoelen kan ik kwijt? 
Dat hangt natuurlijk af van de lengte van je tafel en de breedte van je stoel (let op breedte totale stoel). De meest gemaakte fout is dat je rekent met de totale lengte van de tafel. Je dient namelijk te rekenen met de afstand tussen de tafelpoten. Bij ons zijn de onderstellen namelijk iets naar binnen geplaatst. Dat zijn vaste maatvoeringen dus bij de aankoop van een tafel zullen we je hier zeker op wijzen. Vooral bij een eetbank is dit opletten geblazen, anders zitten je benen tegen het onderstel gevouwen en dat wil je niet. Maar er zijn altijd oplossingen. Je kunt bijvoorbeeld voor een onderstel kiezen dat in het midden van de tafel geplaatst wordt zoals het geval is bij een spinpoot of een V-onderstel. Dan heb je hier geen last van. 
Het beste is dat je 5 cm aan weerskanten van een stoel overlaat. In dit geval tel je dus 10 cm op bij de breedte van je stoel.

Het kan ook zijn dat je denkt dat je aan 6 stoelen genoeg hebt gezien je gezinssituatie, maar dat dit, optisch gezien, niet de beste keuze is als je voor een grote tafel gekozen hebt. Het kan zijn dat de ruimte tussen de stoelen te groot wordt en ze zelfs een beetje iel ogen, omdat je er te weinig aan je tafel geplaatst hebt. Andersom kan natuurlijk ook. Teveel ruimte is niet mooi maar te weinig nog erger. Iedereen moet wel een beetje bewegingsruimte hebben.

Stoelen met armleuningen
Ze zitten vaak heerlijk en ogen luxe. Dus we begrijpen de keuze volledig. Alleen nemen ze vaak wel veel ruimte in. Bij stoelen met armleuningen dien je goed op te letten of je de stoelen nog onder je tafel kunt schuiven (of deels eronder kunt schuiven). Als dit namelijk niet kan, beperken de stoelen je loopruimte om de tafel. Je kunt zelf het beste beoordelen of je dit wilt.

Bij kleine ruimtes is het daarom heel handig dat je kiest voor onze eetkamerbankjes die we korter maken dan de tafel, zodat je deze eronder kunt schuiven. Onze tafels zijn gemiddeld tussen de 77/78 cm hoog (incl. blad). Ook hebben onze tafels geen onhandige tafelregels (die balken aan zijkant) zoals vaak het geval is met houten tafels. Deze zijn vaak noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de tafel niet krimpt. . Nu verkopen wij alleen houtlook (of betonlook) tafels en krimpen onze tafels niet dus dat probleem is ook weer opgelost als je een van onze tafels koopt. 

Hoogte zitgedeelte stoel versus tafel
Let er bij de keuze van je stoel ook op hoe hoog het zitgedeelte is en hoe hoog je tafel is. Je rekent dan tot de onderkant van het blad (let op randen). Het is namelijk voor een wat langer persoon heel onhandig als hij of zij moeite heeft met zitten. Ook met je benen over elkaar zitten gaat dan niet. De ideale ruimte tussen dijbeen en onderkant tafel is 20-30 cm.

Vond je deze tips handig? Of heb je een andere vraag? Laat het mij weten.!

Vanaf komende week wil ik je graag vaker handige tips geven op het gebied van interieur.

Fijn weekend!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.