Drie dingen die je moet weten als je houten tafel wilt zonder gedoe.

tavolo enzo eiken look bar legno ronde tafel industriele eettafel

Je hebt een paar maanden geleden een nieuwe tafel gekocht. Een tafel met een houten blad. Je koos voor hout vanwege de warme uitstraling. En die wilde knoesten en kieren in het blad maakten het helemaal af. Een robuuste industriële tafel die er prachtig uitzag in de winkel en die beslist ook heel mooi zou staan in jouw woonkamer. Maar zie nu een half jaar later. Je ergert je aan de vlekken die er niet meer uitgaan. En die robuuste kieren zitten ook vol met etensresten.

Ik deel heel graag 3 dingen die je moet weten als je een houten tafel wilt zonder gedoe: 

Tip 1: laat het blad behandelen


We kennen ze allemaal wel die kerrie of spaghetti vlekken die er niet meer uitgaan. Of viltstift als je kinderen lekker hebben lopen kleuren aan tafel. Voor je kleding zijn ze funest (althans ik krijg ze er niet meer uit) maar ook je houten tafel wordt er niet echt blij van. Dus met vlekken wordt het poetsen. Of nog erger schuren. Dit komt, omdat hout vocht (vlekken) opneemt of juist afstaat. Behalve het krimpen en uitzetten (het werken) van het hout zal ook zonlicht een negatieve invloed hebben op het uiterlijk van hout. Hierdoor zal het hout vergelen of grijs worden. . Maar je kan je houten tafel ook behandelen met olie, was, beits of lak. Sterker nog het is noodzakelijk als je het natuurlijke karakter wilt behouden. Tja je moet er wat voor over hebben. 

 

Tip 2: denk na over het gebruik van de tafel

Je kent ze wel, die leuke boomstamtafels die nog steeds heel erg in zijn en er in de winkels zo mooi en natuurlijk uitzien. Ze geven je zo’n warm gevoel, alsof je de natuur in huis haalt. Maar wat ze er in de winkel vergeten bij te zeggen, is dat je wel moet nadenken over het gebruik van je tafel. Thuis ga je er namelijk aan leven.  En dan zijn die scheuren toch plotseling niet meer zo handig. Zeker niet met kinderen. Broodkruimels en andere etensresten verdwijnen in plekken waar je heel moeilijk bij kan. En dat is niet zo hygiënisch. Als je persé toch een boomstaftafel wilt, gebruik dan een tafelkleed. Niet heel erg mooi maar wel noodzakelijk als je niet wilt dat alles in die kieren verdwijnt. Je hebt tegenwoordig ook van die doorzichtige plastic tafelkleden waarbij je de structuur van het blad nog ziet. Maar het blijft behelpen.

 

 

Tip 3 : denk na over het materiaal

Hout is prachtig maar leeft. Dat wil zeggen dat vlekken erin trekken en dat het hout ook vaak gaat krom trekken. Daar denk je van tevoren niet over na en overkomt je. Wij spreken heel veel mensen in de concept store die een nieuwe tafel willen, maar om deze redenen nooit meer een houten tafel willen. En dat hoeft niet. Je kunt nog steeds voor hout kiezen maar dan houtlook. Onze tafelbladen hebben een melamine blad. Melamine is een harde kunststof toplaag die ervoor zorgt dat het blad gebruiksvriendelijk en krasbestendig is. Onze tafels komen uit Italië. Ze stralen Italiaans design uit! Industriële tafels die net echt lijken door de nerven die je voelt lopen en met natuurlijke kleuren. Wij hebben houtlook tafels staan waarvan ik zeker weet dat je niet ziet dat het geen echt hout is. Zo natuurlijk ziet ons materiaal eruit. En onze tafelbladen voelen ook niet koud aan, ook zo’n vooroordeel. Door onze constructie gaan ze ook niet scheuren of kromtrekken. Een super alternatief dus als je wel een houten tafel wilt maar niet de ongemakken ervan.

Je bent van harte welkom in onze concept store om de houtlook tafels met eigen ogen te komen bekijken. Maar een staal bestellen kan natuurlijk ook. Onze houtlook tafels zijn met diverse stalen onderstellen verkrijgbaar. We kijken er naar uit om je verbaasde gezicht te zien ;).   

 

2 reacties op “Drie dingen die je moet weten als je houten tafel wilt zonder gedoe.

 1. Nathalie van den Hoek zegt:

  Beste Brenda,
  Wij zijn ontzettend blij met onze ronde zwarte tafel!
  Er moest nog wat aan veranderd worden en dat heb je heel goed opgelost tijdens een bezoek aan huis! Prima service!
  Nog bedankt hiervoor. Wij genieten van de gezelligheid van onze ronde tafel!

  Frank en Nathalie van den Hoek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.