Drie dingen die je moet weten als je een houten tafel wilt die er als nieuw uit blijft zien.

Houtlook tafel vierkant met spinpoot

Je hebt een paar maanden geleden een nieuwe tafel gekocht. Een tafel met een houten blad. Je koos voor hout vanwege de warme uitstraling. En die wilde knoesten en kieren in het blad maakten het helemaal af. Een robuuste industriële tafel die er prachtig uitzag in de winkel en die beslist ook heel mooi zou staan in jouw woonkamer. Maar zie nu een half jaar later. Je ergert je aan de vlekken die er niet meer uitgaan. En die robuuste kieren zitten ook vol met etensresten.

3 Dingen je die moet weten als je een houten tafel wilt die er als nieuw uit blijft zien.

Tip 1: laat het blad behandelen

We kennen ze allemaal wel die kerrie of spaghetti vlekken die er niet meer uitgaan. Of viltstift als je kinderen lekker hebben lopen kleuren aan tafel. Voor je kleding zijn ze funest (althans ik krijg ze er niet meer uit) maar ook je houten tafel wordt er niet echt blij van. En je wil  je kinderen toch niet beperken in hun creativiteit. Hout heeft de eigenschap dat het vlekken opneemt. Dus dan wordt het poetsen. Of nog erger schuren. Je zal niet de eerste en ook niet de laatste zijn die de schuurplekken in zijn tafelblad heeft zitten en de tafel opnieuw moet schilderen. Tegenwoordig kan je een houten blad laten behandelen. Het natuurlijke effect gaat er wel een beetje vanaf maar een vlek is ook niets.

Tip 2: denk na over het gebruik van de tafel

Je kent ze wel, die leuke boomstamtafels die nog steeds heel erg in zijn en er in de winkels zo mooi en natuurlijk uitzien. Ze geven je zo’n warm gevoel, alsof je de natuur in huis haalt. Maar wat ze er in de winkel vergeten bij te zeggen, is dat je wel moet nadenken over het gebruik van je tafel. Thuis ga je er namelijk aan leven.  En dan zijn die scheuren toch plotseling niet meer zo handig. Zeker niet met kinderen. Broodkruimels en andere etensresten verdwijnen in plekken waar je heel moeilijk bij kan.  En dat is niet zo hygiënisch. Als je persé toch een boomstaftafel wilt, gebruik dan een tafelkleed. Niet heel erg mooi maar wel noodzakelijk als je niet wilt dat alles in die kieren verdwijnt. Je hebt ook van die doorzichtige plastic tafelkleden waarbij je de structuur van het blad nog ziet. Dat kan ook.

bartafel eikenhout

Tip 3 : denk na over het materiaal

Hout is prachtig maar leeft. Dat wil zeggen dat vlekken erin trekken en dat het hout ook vaak gaat krom trekken. Daar denk je van tevoren niet over na en overkomt je. Wij spreken heel veel mensen in de conceptstore die een nieuwe tafel willen, maar om deze redenen nooit meer een houten tafel willen. En dat hoeft niet. Je kunt nog steeds voor hout kiezen maar dan houtlook. Onze tafels hebben een melamine blad. Melamine is een mooi woord voor kunststof en heeft soms nog een negatief imago. Het is nep. Maar onze tafels zijn verre van nep en komen uit Italië. Ze stralen Italiaans design uit! Industriële tafels die net echt lijken door de nerven die je voelt lopen en met natuurlijke kleuren. Wij hebben houtlook tafels staan waarvan ik zeker weet dat je niet ziet dat het geen echt hout is. Zo natuurlijk ziet ons materiaal eruit. En onze eiken houten meubels (look) voelen ook niet koud aan, ook zo’n vooroordeel. Door onze constructie gaan ze ook niet scheuren of kromtrekken. Een super alternatief dus als je wel een houten tafel wilt maar niet de ongemakken ervan.

Zwart houten tafel
Eettafel zwart eiken houtlook Nero ruvido met spinpoot

Je bent van harte welkom in onze conceptstore om de houtlook tafels met eigen ogen te komen bekijken. Maar een staal bestellen kan natuurlijk ook. Onze houtlook tafels zijn met diverse stalen onderstellen verkrijgbaar. We kijken er naar uit om je verbaasde gezicht te zien ;).   

Eikenhouten meubels